5 overaller som håller din bebis varm i vinter

11 augusti 2019

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Reima och Babyshop.se.

Låt inte kyla stoppa er från härliga långpromenader eller en dag i pulkabacken. Med en rejäl overall till din bebis kan ni vara ute i timmar utan att du behöver oroa dig för att barnet fryser. Vi har hittat fem varma och gosiga overaller för nyfödda och bebisar upp till ett år.

Vår favorit är den kombinerade dunoverallsovpåsen Virkaten från Reima. Det är en lite tunnare dunoverall för nyfödda och bebisar (från storlek 50 till 80). Overallen kan göras om till en åkpåse på nolltid och har två dragkedjor som gör overallen lätt att ta av och på. Materialet har är vatten- och smutsavvisande yta som dessutom är vindtätt.

- Lämpar sig bäst i temperaturer mellan 0 och -20 grader.

- Dun-/fjäderisolering (60 % respektive 40 %), certifierad dun och fjäder.

- Resor i bensluten.

- Kan torktumlas.

- Finns i sex olika färger.

Vår andra favorit på listan är den här vinteroverallen med tumvantar och ossor från Timberland. Till overallen ingår alltså tossor och tumvantar som enkelt fästs på overallen med tryckknappar så att de inte tappas bort. Insidan av overallen är i varmt fleecefoder och utsidan är vattenavvisande. Passar nyfödda barn upp till 18 månader.

– Yttertyg, Foder och Stoppning: 100% polyester.

– Fuskpäls: 76% akryl och 24% polyester.

– Maskintvätt 30 grader.

Hi Loft Down Brunting från Patagonia är en härlig vinteroverall, gjord i återvunnet dun. Det slitstarka tyget är både vattenavvisande och vindtätt. Det som är extra bra med den här overallen är att den är generös i längden på både armar och ben, vilket hjälper till att hålla värmen när bebisen rör på sig. Passar bäst till barn mellan 3-24 månader.

– Tillverkad av 100% återvunnen polyester.

– Varm, vadderad huva.

– Dragkedja med vindslå.

– Varma muddar vid ärm- och benslut.

– Yttertyg: 100% återvunnen polyester.

– Vaddering: 75% minimum dun och 25% fjädrar.

– Innertyg: 100% polyester.

Den här ursöta vinteroverallen från Tommy Hilfiger passar nyfödda och bebisar upp till ett år. Overallen är vindtät och har en len insida i jerseytyg. Dragkedjan på framsidan gör att den är enkel att ta av och på och fickan framtill är ett perfekt ställe att stoppa nappen i när den inte behövs. Overallen är stängd nere vid fötterna så att din bebis håller sig varm och go om fossingarna. Passar nyfödda och bebisar upp till 12 månader.

– Skal: 100% polyester.

– Insida: 100% bomull.

– Maskintvätt 30 grader.

Sist men inte minst är dunoverallen Ailu från Reima, som är gjord för de riktigt kalla vinterdagarna (från -10 till -30 grader). Det här är en overall med toppkvalitet där alla sömmarna är tejpade och vattentäta och själva overallen är vatten- och smutsavvisande. Även den här overallen från Reima kan enkelt göras om till en åkpåse. Isoleringen är av 60 % dun och 40 % fjädrar, vilket ger extra värme och den har även extra isolering över rumpan.

- Dun-/fjäderisolering (60 % respektive 40 %), certiferad dun och fjäder.

- Löstagbara, slitstarka fothällor i silikon

- Kan torktumlas.

- Finns i blå och grå.

På familjeklivet hittar du de bästa tipsen för ditt nya tillskott till familjen - barnvagnar, bebiskläder och allt annat smått och gott.