Cartoon drawing of different child toys and accessories on a teal background.

Regnställ, gummistövlar och regnmössor - Allt ditt barn behöver för regniga dagar hösten 2020

För barn betyder regninga dagar lek i vattenpölar och geggamoja. För att se till att ditt barn kan vara ute och leka även när himlen öppnar sig kan det vara bra att investera i ett rejält regnställ.

Vattentätheten i regnkläder beskrivs ofta med vattenpelare i mm, men vad innebär det egentligen? Jo, det är den mängd vatten (mätt i millimeter) som 1 kvadratcentimeter av ett material kan klara av innan vatten tränger igenom. Ju högre vattenpelaren är, desto mer vatten kan materialet stå emot. För att sätta olika mått i perspektiv kan man utgå från den här guiden:

- Upp till 2.000 mm: Inte utpräglat vattentätt, men vattenavvisande.

- 4.000 mm: Kan användas till kortare turer i lätt regn.

- 6.000 mm: Kan användas en kort period i kraftigt regn eller en längre period i lätt regn.

- 8.000 – 12.000 mm: Kan användas i kraftigt regn i några timmar eller under en lång tid i lätt regn.

- Över 12.000 mm: Kan användas länge i kraftigt regn.

Tänk på att ju högre vattenpelare desto mindre andas tyget. Om du har ett barn som är väldigt aktivt eller har lätt för att bli varm kan det därför vara bra att välja ett regnställ med lägre vattenpelare.

Nu till det roliga, på Lekmer har de just nu 15% rabatt på massor av regnkläder (12 Aug). Vi har spanat in deras utbud och här är fem regnset som vi fastnade lite extra för.

Detta leopardmönstrade regnset kommer från The Brand. För bara 749 kr (1046 kr i ordinariepris) får ditt barn en regnjacka, regnbyxor, regnvantar och stövlar. Regnjackan och regnbyxorna är vind- och vattentäta med tejpade sömmar. Regnstället har även praktiska resår i arm- och benslut och reflexdetaljer för bättre synlighet.

– Regnjacka och regnbyxor med vattenpelare på 8 000 mm
– Regnvantar med vattenpelare på 10 000 mm

Regnset från The Brand i leopardmönster

Nästa favorit är det här röda regnsettet från Kuling. Det säljs just nu för 699 kr (ordinarie pris 826 kr). I priset ingår regnjacka, regnbyxor, regnvantar, regnmössa och stövlar. Galet bra pris med tanke på allt som ingår!

– Regnjacka och regnbyxor med vattenpelare på 5 000 mm
– Regnvantar och regnmössa med vattenpelare på 8 000 mm

Rött regnset från Kuling

Lindberg är ett svenskt märke som tillverkar ytterplagg för alla kläder och årstider. Vi gillar Lindberg lite extra eftersom de månar om miljön och jobbar för att tillverklingen av deras plagg ska ha så lite miljöpåverkan som möjligt. Det här fina svart/turkosa regnstället är inte bara snyggt utan även lite extra varmt och gosigt eftersom byxorna har en integrerad fleeceväst med kardborre i axlarna som gör att kall luft inte letar sig upp under jackan. Finns just nu på Lekmer för 899 kr.

– Regnjacka och regnbyxor med vattenpelare på 8 000 mm

Regnset från Lindberg

För den biltokige flickan eller pojken finns det här snygga regnstället från Celavi med bilmönster för endast 599 kr. Det är ofodrat och har en vattenpelare på 5 000 mm och är ett praktiskt regnställ för de lite varmare regniga dagarna.

Regnställ från Celavi med bilmönster

Det sista regnstället på vår lista kommer från Didriksons, som är kända för sina slitstarka ytterkläder. Materialet på regnstället är i Galon med svetsade sömmar och förstärkta knän. Insidan är fodrad med mjuk fleece för extra värme. Finns just nu att köpa för 936 kr (ordinarie pris 1247 kr).

– Regnjacka och regnbyxor med vattenpelare på 8 000 mm
– Regnvantar med vattenpelare på 10 000 mm

Regnset från Didriksons

Provat "Baby Present Generatorn"?💫

Hur gammal är din knodd? 😍👶

log

0-5 månader

På familjeklivet hittar du de bästa tipsen för ditt nya tillskott till familjen - barnvagnar, bebiskläder och allt annat smått och gott.