Cartoon drawing of different child toys and accessories on a teal background.

Recension: Baby Jogger City Mini GT - Den smidigaste barnvagnen för under 3000 kr 2019

Om man är ute efter kvalitet är Baby Jogger ett märke att hålla koll på. En av deras absolut populäraste barnvagnar är Baby Jogger City Mini GT, och det är inte utan anledning.

Modellen är av fast framåtvänd karaktär och framförallt byggd för sittande position, men den har även ett liggläge. Den har en lång sufflett och är lite rymligare än sin lillebror, Baby Jogger City Mini.

Baby Jogger City Mini GT 2019 i svart

Baby Jogger City Mini GT är en vagn som passar den som behöver transportera vagnen i bil mycket, eller gillar att ta längre promenader med vagnen som kanske går över lite skogsstigar och annan krångligare terräng.

Fakta

Vikt: 9,5 kg
Kapacitet: 35 kg
Maxvikt förvaringskorg: 4,5 kg

Uppfälld: Längd 112 x Bredd 62 x Höjd 110 cm
Hopfälld med hjul: Längd 80 x Bredd 62 x Höjd 25 cm
Hopfälld utan hjul: Längd 71 x Bredd 51 x Höjd 17 cm

Smarta funktioner

Vagnen är utrustad med Baby Joggers väldigt simpla Quick Fold Technology som gör att man kan fälla ihop vagnen med ett enkelt drag i ett handtag. Verkligen supersmidigt! Det här kommer såklart väldigt väl till användning om man ofta packar barnvagnen i bilen, eller har ont om utrymme där man förvarar vagnen hemma. I infällt läge håller vagnen sig stängd med autolock-funktionen.

Handtaget på vagnen går att ställa i många olika lägen. Otroligt smidigt när man är två föräldrar av väldigt skilda längder! Man kan till och med fälla handtaget rakt ner så att vagnen inte tar like mycket plats när den parkeras. Återigen, väldigt praktiskt.

Bekvämlighet

Baby Jogger City Mini GT har ett par uppgraderingar på bekvämlighetsfronten i jämförelse med icke-GT-versionen. De nya 8,5” punkteringsfria hjulen ger en mjukare dämpning, och det lås och svängbara framhjulet är enklare att manövrera för den som framför vagnen. Detta gör att vagnen lämpar sig extra väl för de lite guppigare promenadstråken.

Den extra breda sittsen ger barnet mer plats, och det extra vadderade sätet gör att barnet sitter väldigt bekvämt. Sätet är dessutom ventilerat, så att vagnen inte blir för varm på sommaren. Den tilltagna suffletten med SPF 50+ solskyddsfaktor håller barnet skyddat från solen.

Barnet sitter stabilt i vagnen med 5-punkts säkerhetsbälte utrustat med axelvaddar.

Summering

Som slutklämm kan vi bara säga att vi förstår varför Baby Jogger City Mini GT är så populär. Med tonnvis av smarta funktioner och bekvämlighet till ett pris som inte spränger plånboken kan vi inte annat än sälla oss in i hyllningskören och rekommendera.

Köp Baby Jogger City Mini GT.


På familjeklivet hittar du de bästa tipsen för ditt nya tillskott till familjen - barnvagnar, bebiskläder och allt annat smått och gott.