Familjeklivet

Bästa barnpoolen 2020 - Håll familjen sval i sommar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lekmer.se, Stor & Liten och Babyland.se.

Sommaren 2020 har rivstartat under juni, så när julivärmen kommer kan det vara skönt att ha en pool att svalka ner sig i.

Vi listar viktiga saker att tänka på när du köper barnpool, och några favoriter bland årets utbud.

Placering

Det finns två saker vi tycker är extra viktiga när det kommer till placering av barnpoolen.

  1. Uppsikt - Placera alltid en barnpool så att ni har god översikt över poolen. Helst bör du som förälder vara med utomhus när barnen leker, så du har full uppsikt och snabbt kan ingripa ifall något händer. Men om du måste gå in en stund är det viktigt att du har god uppsikt över poolen även inifrån. Och glöm inte att lämna altandörren öppen så att du även hör vad som händer utomhus.
  2. Långt bort från träd - Placera helst poolen en bit bort från närmaste träd. Det är inte bara tråkigt att hela tiden rensa bort pinnar, kottar, och löv från poolen, det kan även vara en källa till bakterier och sår när barnen slänger sig i vattnet.

Rengöring

Om du vill hålla vattnet i poolen fritt från bakterier är det en god idé att investera i klorrengöring. Det finns massor av varianter av klorrengöring, t.ex. en flytande klordispenser eller klorfri desinfektion. Många produkter är utvecklade med barn i åtanke, men läs noga instruktionerna innan du applicerar rengöringen.

Har du en väldigt liten pool kan du dock gott tömma vattnet och fylla på igen de dagarna den ska användas. Se bara till att det inte är bevattningsförbud när du ska fylla poolen.

Solskydd

Kommer poolen stå i solen? Då kan det vara bra att se till att barnen är skyddade mot UV-strålning. Några av poolerna vi listat nedan kommer med tak som skyddar mot solen, vilken kan vara ett effektivt skydd. Ett annat alternativ kan vara att klä barnen i UV-badkläder. Att använda solkräm är såklart det viktigaste om du vill skydda dina barn mot solen.

Våra favoriter

Intex Mushroom - Babypool med tak, köp här

Pris: 179 kr
Åldrar: 1-3 år
Mått: 102 x 89 cm
Kapacitet: 45 liter

En plaskdamm för de allra minsta. Kommer med ett gulligt tak som skyddar mot solen.

Intex Mushroom - Babypool med tak

Bestway pool med tak, köp här

Pris: 349 kr
Åldrar: Från 3 år
Mått: 147 x 147 x 122 cm
Kapacitet: 365 liter

Även denna pool från Bestway kommer med solskydd i form av ett tak. Taket går även att ta bort om man så önskar.

Bestway pool med tak

Intex - Mini Frame Pool, köp här

Pris: 329 kr
Åldrar: Från 2 år
Mått: 122 x 122 x 30 cm
Kapacitet: 342 liter

En anspråkslös pool som dock utlovar bra hållfasthet. Den går dessutom snabbt att sätta upp och plocka isär då du slipper blåsa upp alla kanter.

Intex - Mini Frame Pool

Akvaria lekpool med rutschkana, köp här

Pris: 429 kr
Åldrar: Från 3 år
Mått: 203 x 173 x 89 cm
Kapacitet: 180 liter

Ett fullutrustat lekland med rutschkana, vattensprutande krokodil, flytleksaker och ett soltak. En pool barnen inte tröttnar på i första taget.

Akvaria lekpool med rutschkana

Bestway familjepool, köp här

Pris: 399 kr
Åldrar: Från 6 år
Mått: 305 x 183 x 56 cm
Kapacitet: 1161 liter

Om ni har lite större barn och vill vara med och bada själva är denna familjepool från Bestway en perfekt uppgradering från de mindre barnpoolerna.

Bestway familjepool

På familjeklivet hittar du de bästa tipsen för ditt nya tillskott till familjen - barnvagnar, bebiskläder och allt annat smått och gott.