Cartoon drawing of different child toys and accessories on a teal background.

Svalka Din Familj I Den Bästa Barnpoolen 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom.

Sommaren 2022  har rivstartat under juni, så när solvärmen kommer kan det vara skönt att ha en pool att svalka ner sig i.

Vi listar viktiga saker att tänka på när du köper barnpool, och några favoriter bland årets utbud.

Placering

Det finns två saker vi tycker är extra viktiga när det kommer till placering av barnpoolen.

  1. Uppsikt - Placera alltid en barnpool så att ni har god översikt över poolen. Helst bör du som förälder vara med utomhus när barnen leker, så du har full uppsikt och snabbt kan ingripa ifall något händer. Men om du måste gå in en stund är det viktigt att du har god uppsikt över poolen även inifrån. Och glöm inte att lämna altandörren öppen så att du även hör vad som händer utomhus.
  2. Långt bort från träd - Placera helst poolen en bit bort från närmaste träd. Det är inte bara tråkigt att hela tiden rensa bort pinnar, kottar, och löv från poolen, det kan även vara en källa till bakterier och sår när barnen slänger sig i vattnet.

Rengöring

Om du vill hålla vattnet i poolen fritt från bakterier är det en god idé att investera i klorrengöring. Det finns massor av varianter av klorrengöring, t.ex. en flytande klordispenser eller klorfri desinfektion under denna länk. Många produkter är utvecklade med barn i åtanke, men läs noga instruktionerna innan du applicerar rengöringen.

Har du en väldigt liten pool kan du dock gott tömma vattnet och fylla på igen de dagarna den ska användas. Se bara till att det inte är bevattningsförbud när du ska fylla poolen.

Solskydd

Kommer poolen stå i solen? Då kan det vara bra att se till att barnen är skyddade mot UV-strålning. Några av poolerna vi listat nedan kommer med tak som skyddar mot solen, vilken kan vara ett effektivt skydd. Ett annat alternativ kan vara att klä barnen i UV-badkläder. Att använda solkräm är såklart det viktigaste om du vill skydda dina barn mot solen.

Våra favoriter

Bestway Vattenpark Lavalagunen, köp här

Pris: 599 kr

Åldrar: 2 år +

Mått: L40 x B39,3 x H14 cm

Kapacitet: 208 liter

En söt och rolig uppblåsbar vattenpark från Bestway. Poolen kan kopplas till en trädgårdsslang för en fontändusch i poolen.

Bestway Vattenpark Lavalagunen
Bestway Vattenpark Lavalagunen

Disney Princess Barnpool Rosa, köp här

Pris: 149 kr

Åldrar: Från 3 år

Mått: 122 x 25 cm

Kapacitet: 140 liter

Disney Princess Barnpool är en rolig barnpool med superfint motiv på de kända prinsessorna från Disney.

Disney Princess Barnpool Rosa
Disney Princess Barnpool Rosa

Bestway Barnpool med Solskydd 147, Blå, köp här

Pris: 329 kr

Åldrar: Från 2 år

Mått: Mått: 147 x 147 x 122 cm.

Kapacitet: 265 liter

En anspråkslös pool som dock utlovar bra hållfasthet. Den går dessutom snabbt att sätta upp och plocka isär då du slipper blåsa upp alla kanter.

Bestway Barnpool med Solskydd 147, Blå
Bestway Barnpool med Solskydd 147, Blå

Bestway familjepool, köp här

Pris: 499 kr

Åldrar: Från 6 år

Mått: 305 x 183 x 56 cm

Kapacitet: 1161 liter

Om ni har lite större barn och vill vara med och bada själva är denna familjepool från Bestway en perfekt uppgradering från de mindre barnpoolerna.

Bestway Barnpool Deluxe 305x183
Bestway Barnpool Deluxe 305x183

Provat "Baby Present Generatorn"?💫

Hur gammal är din knodd? 😍👶

log

0-5 månader

På familjeklivet hittar du de bästa tipsen för ditt nya tillskott till familjen - barnvagnar, bebiskläder och allt annat smått och gott.