Cartoon drawing of different child toys and accessories on a teal background.

Jämförelse Mellan Britax Babyskydd 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för BabyV.se.

Britax är en av de ledande aktörerna när det kommer till babyskydd och bilstolar. Det är inte förvånande med tanke på att deras produkter håller en mycket hög säkerhetsstandard, är användarvänliga och dessutom snygga! Att Britax om och om igen rankas som bäst-i-test i diverse olika undersökningar är alltså inte förvånande.

Vi har tagit en titt på två av Britax babyskydd, Britax Römer Baby-Safe iSense babyskydd och Britax Römer Primo babyskydd för att undersöka och jämföra deras säkerhet, funktion och design.

Britax Römer Baby-Safe iSense babyskydd är den något dyrare modellen av de två. Det ingår en Safe iSense som gör att det tänds ett ljus automatiskt när den behövs och underlättar en säker installation av babyskyddet i bilen eller på barnvagnen när det är mörkt. Belysningen underlättar väldigt mycket, speciellt när du är ute på en promenad med barnvagnen på kvällen och behöver lite extra ljus.

 • “Det är verkligen fantastiskt med den teknologin som gör det enkelt att tända vid behov när det börjar bli lite mörkare och man behöver trösta barnet”

Vi tycker helt klart det är värt att lägga till några kronor extra och köpa Britax Römer Baby-Safe iSense babyskydd, som dessutom har ett bra paketpris där det inkluderar en iSense Flexbas, som gör dig redo för flera års bekväm säkerhet i trafiken.

Britax Römer Baby-Safe iSense babyskydd + flexbas

Britax Römer Baby-Safe iSense är ett riktigt bra babyskydd som tar fram flera fördelar i riktigt hög klass. Det blir enklare att installera den i bilen med iSense teknologin genom att det finns en bra belysning som assisterar vid montering. Med ett justerbart huvudstöd så blir det möjligt att använda skyddet tills din bebis är 15 månader eller blir upp till 83 centimeter långt :)

 • Smart belysning invändigt och utvändigt på babyskyddet
 • Smidig 90 graders rotation mot den öppna dörren på iSense flexbas
 • Patenterad teknik för planare sittläge
 • 5 - Punktssele
 • Bärhandtag med flera lägen
 • Kompatibel med Britax Römer iSense flexbas och de flesta barnvagnar
 • Ljudindikation säkerställer korrekt installation
 • Roterbar bas där bilstolarna kan vridas 90 grader
 • Kompatibel med Britax Römer Baby-Safe iSense, Baby-Safe3 i-Size och DualFix iSense
 • Justerbar vinkel – hitta en säker och bekväm position för ditt barn
Britax Römer Baby-Safe iSense babyskydd + flexbas, valfri färg

Britax Römer Primo

Enkel att bära - Britax Babyskydd Römer Primo är Britax allra minsta och lättaste babyskydd som är enkelt att bära med sig.

Omsludande och bekväm - De mjuka vadderande sidovingarna och huvudstödet omsluter ditt barn och ger framförallt ett mycket bra skydd vid en eventuell sidokrock. Babyskyddet har också en specialdesignad stödkudde som ger ett naturligt sovläge och som kan tas bort när det inte behövs längre.

Det är enkelt att flytta montera om den och även installeringen. Britax Römer Primo babyskyddet kan monteras på samtliga platser som har trepunktsbälten och utan en krockkudde. Med ett klick kopplas babyskyddet loss från Primo-basen och kan därefter klickas fast på din Britax-barnvagn eller tvärtom. Babyskyddet Primo passar på Britax barnvagnar utan separata adaptrar.

Fler smarta funktioner:

 • Axelvaddering och mjukt vadderat huvudstöd samt kudde för naturlig sovställning
 • Det är lätt att greppa pga solskyddet inte sitter fast i bärhandtaget
 • Click & go för de flesta barnvagnar
 • Säker fastspänning med trepunktsbälte
 • Vikt 4 kg
Britax Römer Primo (VALFRI FÄRG) + bas 0-13 kg

Britax Römer Primo base är den bas som du kan köpa till för extra säker montering av Britax Römer Primo babyskydd. Basen monteras med bilens trepunktsbälte eller med ISOfix fästen i bilen. Britax Bas Primo har en stödbåge som sätts mot bilsätets rygg och ett justerbart stödben undertill. Passar till Britax Römer Primo babyskydd samt till Brio Primo babyskydd.

Britax Römer Primo base

Vad är ISOfix?
ISOfix är den internationella standarden för att montera babyskydd och bilbarnstolar på ett säkert sätt utan att behöva använda bilbältet. Det har nämligen visat sig vara ett stort problem med bilbarnstolar att det monteras fel och därmed inte ger fullt skydd. Med en ISOfix-bas slipper du oroa dig för detta och det blir dessutom betydligt lättare för dig att montera och ta bort bilbarnstolen.

ISOfix-basen har tre fästpunkter. Två ISOfix-kontakter som passar i fästpunkterna som finns i baksätesstolarna på bilen, och ytterligare en ISOfix-punkt som antigen består av ett stödben eller en förankringsrem. Du kanske inte har tänkt på det tidigare men de allra flest bilar som tillverkats efter 2005 har ISOfix-fästen i baksätet och finns det inte kan du be din bilverkstad om hjälp. Ibland finns även ISOfix-fästen i framsätet om möjligheten att avaktivera airbagen finns.


Provat "Baby Present Generatorn"?💫

Hur gammal är din knodd? 😍👶

log

0-5 månader

På familjeklivet hittar du de bästa tipsen för ditt nya tillskott till familjen - barnvagnar, bebiskläder och allt annat smått och gott.