Jämförelse mellan Britax Babyskydd

27 september 2019

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom.

Britax är en av de ledande aktörerna när det kommer till babyskydd och bilstolar. Det är inte förvånande med tanke på att deras produkter håller en mycket hög säkerhetsstandard, är användarvänliga och dessutom snygga! Att Britax om och om igen rankas som bäst-i-test i diverse olika undersökningar är alltså inte förvånande.

Vi har tagit en titt på två av Britax babyskydd, Britax Baby-Safe Plus SHR II och Britax Babyskydd Primo för att undersöka och jämföra deras säkerhet, funktion och design.

Britax Baby-Safe Plus SHR II är den något dyrare modellen av de två. För de extra hundralapparna får du Britax patenterade sittläge (läs mer om detta längre ner) och ett babyskydd med fempunktssele istället för trepunktsele. Dessutom är Britax Baby-Safe Plus SHR II godkänd för att användas vid flygning vilket Britax Babyskydd Primo inte är. Båda modellerna är riktigt bra babyskydd men valet mellan dessa två är enkelt. Vi tycker helt klart det är värt att lägga till de cirka 300 kronorna extra och köpa Britax Baby-Safe Plus SHR II, som dessutom är en modell som blivit flerfaldigt prisbelönad i diverse tester.

Britax Baby-Safe Plus SHR II

Patenterad säkerhet - Innan barnets muskler utvecklats ordentligt är ett planare sittläge det som är bekvämast, medan ett mer upprätt läge är säkrare. Britax Baby-Safe Plus SHR II har en patenterad lösning när det just kommer till babyskyddets sittläge som gör att barnet kan sitta i ett planare läge utan att kompromissa med säkerheten. Det är framförallt detta som man betalar lite extra för när man väljer Britax Baby-Safe Plus SHR II istället för Britax Babyskydd Primo.

Omsludande och bekväm - De mjuka vadderande sidovingarna och huvudstödet omsluter ditt barn och ger ett mycket bra skydd vid en eventuell sidokrock.

Flexibel - Britax Baby-Safe Plus SHR II är enkel och flexibel att använda. Du installerar babyskyddet med bilens trepunktsbälte eller med hjälp av någon av Britax baser för Baby-Safe-stolar (dessa säljs separat). Det är också enkelt att flytta babyskyddet mellan bilen och din Britax barnvagn. SHR II-modellen av Baby-Safe Plus har inbyggda adaptrar för att kunna fästas på din Britax-barnvagn. Adaptrarna är kompatibla med barnvagnschassin med beteckningen underrede ”Typ A” som är godkända för babyskydd från Britax Römer.

Fler smarta funktioner:
- Avtagbar klädsel som tål maskintvätt.
- Solskydd med UPF 50+.
- Justerbart huvudstöd och fempunktssele.
- Bärhandtag med tre lägen som är enkel att justera.
- Godkänd för flygplan.

Vikt: 4,7 kg.
Mått: H57 x B44 x D65 cm.
Ålder- och viktrekommendation: 0–13 månader/0-13 kg.

Britax Babyskydd Primo

Enkel att bära - Britax Babyskydd Primo är Britax allra minsta och lättaste babyskydd som är enkelt att bära med sig.

Omsludande och bekväm - De mjuka vadderande sidovingarna och huvudstödet omsluter ditt barn och ger framförallt ett mycket bra skydd vid en eventuell sidokrock. Babyskyddet har också en specialdesignad stödkudde som ger ett natturligt sovläge och som kan tas bort när det inte behövs längre.

Enkel att installera och flytta - Britax Babyskydd Primo installeras med bilens trepunktsbälte eller med Primo-basen som säljs separat. Britax Babyskydd Primo är likt Britax Baby-Safe Plus SHR II enkel att flytta från bilen till barnvagnen. Med ett klick kopplas babyskyddet loss från Primo-basen och kan därefter klickas fast på din Britax-barnvagn eller tvärt om. Babyskyddet Primo passar på Britax barnvagnar utan separata adaptrar.

Fler smarta funktioner:
- Avtagbar klädsel som tål maskintvätt.
- Solskydd med UPF 50+.
- Justerbart huvudstöd och trepunktssele.
- Bärhandtag med tre lägen som är enkel att justera.

Vikt: 4 kg.
Mått: H53,5 x B44 x D62,5 cm.
Ålder- och viktrekommendation: 0–13 månader/0-13 kg.

Britax Bas Primo är den bas som du kan köpa till för extra säker montering av Britax Primo babyskydd. Basen monteras med bilens trepunktsbälte eller med ISO-fixfästen i bilen. Britax Bas Primo har en stödbåge som sätts mot bilsätets rygg och ett justerbart stödben undertill.
Monteras i bilen på plats som inte har krockkudde.

Vad är ISOfix?
ISOfix är den internationella standarden för att montera babyskydd och bilbarnstolar på ett säkert sätt utan att behöva använda bilbältet. Det har nämligen visat sig vara ett stort problem med bilbarnstolar att det monteras fel och därmed inte ger fullt skydd. Med en ISOfix-bas slipper du oroa dig för detta och det blir dessutom betydligt lättare för dig att montera och ta bort bilbarnstolen.

ISOfix-basen har tre fästpunkter. Två ISOfix-kontakter som passar i fästpunkterna som finns i baksätesstolarna på bilen, och ytterligare en ISOfix-punkt som antigen består av ett stödben eller en förankringsrem. Du kanske inte har tänkt på det tidigare men de allra flest bilar som tillverkats efter 2005 har ISOfix-fästen i baksätet och finns det inte kan du be din bilverkstad om hjälp. Ibland finns även ISOfix-fästen i framsätet om möjligheten att avaktivera airbagen finns.


På familjeklivet hittar du de bästa tipsen för ditt nya tillskott till familjen - barnvagnar, bebiskläder och allt annat smått och gott.