Cartoon drawing of different child toys and accessories on a teal background.

Britax SWINGFIX M i-SIZE - En bilstol som förenklar vardagen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland.se.

När ditt barn växt ut babyskyddet och det är dags att se sig om för en bilbarnstol vill vi slå ett slag för Britax Swingfix M i-SIZE. Stolen kan vridas 90 grader, vilket gör det så mycket lättare att lyfta in och ta ur ditt barn från bilen jämfört med en vanlig bilstol. Det kan användas från det att ditt barn är 3 måndader gammal upp till 4 år (61 - 105 cm). Britax Swingfix M i-SIZE är dessutom testvinnare hos Råd & Rön i kategorin Bilbarnstolar. Vi har tagit en titt på bilstolens funktioner, säkerhet och design.

Förstklassig komfort

Många olika lutningslägen - Britax Swingfix M-size har 6 olika lutningslägen för bakåtvänt åkande, samt en justerbar antirotationsbåge för bästa komfort upp till 4-års ålder.

Nackstödet är utformat för att kontrollera ditt barns huvudrörelser och garanterar optimalt skydd vid en eventuell sidokrock. Både nackstödet och selen kan enkelt justeras så att de passar till ditt barns längd.

Fempunktsselen på den här modellen har mjuka axelbandsmuddar som ger extra komfort. De är dessutom enkla att ta av och tvätta om det skulle behövas.

Betryggande säkerhet

SWINGFIX M i-SIZE är utrustad med flera innovativa säkerhetsfunktioner, till exempel det sidokrockskyddet SICT inside som innebär att ett specialtillverkat stålelement infogas i bilbarnstolen. På så sätt får ditt barn ett mycket bra skydd vid en eventuell olycka.

De bakåtvända bilbarnstolarna är de som ger det allra bästa skyddet vid en frontalkrock, då krockkraften

Bakåtvända bilbarnstolar ger det bästa skyddet vid en frontalkrock som är den vanligaste typen av trafikolyckor. I en bakåtvänd bilbarnstol riktas krockkraften vid en frontalkrock mot stolens baksida, och övrig energi fördelas jämnt över barnets huvud, nacke och överkropp. I en framåtvänd bilbarnstol fördelas å andra sidan krockkraften ojämnt över hela bilbarnstolen och förankringssystemet, vilket kan leda till att barnet utsätts för större krockkrafter vid kollision. Vi på Britax rekommenderar därför att alla barn ska sitta bakåtvänt i bilen så länge som möjligt, helst upp till 4–5-års ålder.

Rotationsbågen hjälper inte bara till att förhindra att bilbarnstolen tippar vid en olycka, utan den kan också justeras upp till hela 8 grader. Detta gör att du enkelt kan justera rotationsbågen mot bilsätets ryggstöd och därmed utöka barnets benutrymme med 10%.

Höj- och sänkbart stödben - Stödbenet ger bilbarnstolen extra stabilitet via bilens golv. Det minimerar den tippande och roterande rörelsen, och minskar den framåtriktade kraft som ditt barn utsätts för vid en eventuell krock, vilket innebär ett ökat skydd. För att garantera en säker installation kan stödbenet justeras till exakt den höjd som passar bäst i din bil. Indikatorn, som är enkel att avläsa, visar när stödbenet står stabilt mot bilens golv.

Fler smarta funktioner:
- Många olika lutningslägen
- Avtagbar klädsel som tål maskintvätt.
- Solskydd med UPF 50+.
- Justerbart huvudstöd och fempunktssele.
- Bärhandtag med tre lägen som är enkel att justera.
- Godkänd för flygplan.

Färdriktning: Bakåtvänd
Mått: H48 x B44 x D74 cm
Vikt: 15 kg
Användarrekommendation: 3 månader - 4 år/61-105 cm

Den här bilbarnstolen måste installeras med bilens ISOFIX-fästen. ISOFIX är ett standardsystem med olika fästpunkter och finns i nästan alla bilar. Med ISOFIX kan du vara säker på att din bilbarnstol är installerad på ett tryggt och stabilt sätt. SWINGFIX M i-SIZE specifika krav – komplettera installationen med ett stödben för att garantera optimal stabilitet. Våra i-Size-bilbarnstolar kan placeras på alla platser i bilen som är godkända för i-Size. Titta i bilens instruktionsbok för att hitta i-Size-godkända placeringar.

Provat "Baby Present Generatorn"?💫

Hur gammal är din knodd? 😍👶

log

0-5 månader

På familjeklivet hittar du de bästa tipsen för ditt nya tillskott till familjen - barnvagnar, bebiskläder och allt annat smått och gott.