Cartoon drawing of different child toys and accessories on a teal background.

Recension: Bugaboo Turtle Air by Nuna - Det smarta babyskyddet med hög säkerhet som underlättar din vardag

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bonti.

Först och främst ska vi reda ut vad skillnaden mellan ett babyskydd och en bilbarnstol är. Ett babyskydd är den typ av bilstol som används till nyfödda. När barnets huvud sticker upp över ryggstödets kant eller när stolens viktgräns har passerats är det dags att byta till en bilbarnstol. En bilbarnstol kan börja användas när barnet kan sitta stadigt utan stöd.

Nu till det roliga! Bugaboo har precis släppt sitt nya babyskydd Turtle Air by Nuna, som gör livet lite enklare. Med det här babyskyddet slipper du väcka din bebis vid förflyttningen i och ur bilstolen. En av de största fördelarna med Turtle Air by Nuna är nämligen att den enkelt kan flyttas från bilen och sättas fast på din Bugaboo barnvagn, eller tvärt om, helt utan att väcka din bebis.

Bugaboo Turtle Air by Nuna bilstol

Babyskyddet heter Turtle Air by Nuna för att den är designad i samarbete med varumärket Nuna som är känt för sina bilstolar och babyskydd. Nuna har som mål att skapa produkter med smart, enkel och intuitiv design, något vi definitivt tycker att de lyckats med i Turtle Air By Nuna.

Egenskaper

 • Passar barn 40 - 83 cm och upp till 13 kg (ca 15 månader)
 • Justerbart huvudstöd som enkelt anpassas till ditt växande barn
 • 3-punktssele
 • Delbar babyinsats i mjuk merinoull
 • UPF 50+ i suffletten
 • Mesh-fönster i suffletten för extra ventilation
 • Utfällbart extra solskydd som fästs med smidiga magnetfästen
 • Finns i flera färger för att matcha din Bugaboo-barnvagn perfekt
 • i-Size-kompatibel (bilstolsbas säljs separat)
 • Kompatibel med din Bugaboo-barnvagn (adaptrar säljs separat)
 • Patenterat tech-skum för optimalt skydd mot sidokollision
 • Material i klädseln: 97 % polyester 3 % spande

Är Bugaboo Turtle Air by Nuna kompatibel med min barnvagn från Bugaboo?

Japp, ditt nya babyskydd kommer att vara kompatibel med din Bugaboo-barnvagn. Med hjälp av en adapter som man får köpa separat, så kan man enkelt installera den på en befintlig barnvagn från Bugaboo.

Bugaboo Turtle by Nuna monterad i barnvagn

Ett babyskydd med stort fokus på säkerhet

Turtle Air by Nuna har en 3-punktssele och tech-skum för optimalt skydd mot sidokollision. Till babyskyddet kan du även köpa en ISOfix-bas, vilket vi starkt rekommenderar.

ISOfix är den internationella standarden för att montera babyskydd och bilbarnstolar på ett säkert sätt utan att behöva använda bilbältet. Det har nämligen visat sig vara ett stort problem med bilbarnstolar att det monteras fel och därmed inte ger fullt skydd. Med en ISOfix-bas slipper du oroa dig för detta och det blir dessutom betydligt lättare för dig att montera och ta bort bilbarnstolen.

ISOfix-basen har tre fästpunkter. Två ISOfix-kontakter som passar i fästpunkterna som finns i baksätesstolarna på bilen, och ytterligare en ISOfix-punkt som antigen består av ett stödben eller en förankringsrem (ISOfix-basen till Bugaboo Turtle by Nuna har ett stödben). Du kanske inte har tänkt på det tidigare men de allra flest bilar som tillverkats efter 2005 har ISOfix-fästen i baksätet och finns det inte kan du be din bilverkstad om hjälp. Ibland finns även ISOfix-fästen i framsätet om möjligheten att avaktivera airbagen finns.

FLER FÖRDELAR MED ISOFIX-BASEN ÄR:

 • En fast anslutning mellan bilbarnstolen och sätet. Faktum är att krocktester visar att säkerheten ökar markant med ISOfix.
 • Indikationer på om du har satt fast stolen ordentligt. ISOfix-basen till Turtle by Nuna ger dig trippel installationsbekräfelse, vilket innebär att du kommer att se tre gröna markeringar när du satt stolen i rätt position.

Här hittar du ISOfix-basen till Turtle Air by Nuna Wing ISOfix-bas

Turtle Air by Nuna Wing ISOfix-bas

Turtle by Nuna kan sammanfattas som ett babyskydd med snygg design, enkel och intuitiv funktion och hög säkerhet. Helt klart ett grymt babyskydd. Om du dessutom har en Bugaboovagn sedan tidigare blir babyskyddet ännu mer praktiskt eftersom du då smidigt kan koppla på babyskyddet på barnvagnschassit när bilturen är över.


Teknisk information:

Pris: 2 599 (exklusive ISOFIX-bas)

Lämplig för: Passar barn 40 - 83 cm och upp till 13 kg (ca 15 månader)

Maxvikt barn: 0 - 13 kg

Höjd: 40 - 82 cm

Dimensioner: 44x69x59.8 cm

Installation: Använd bilens egna trepunktsbälte eller med den smidiga isofix-basen med sidoskyddsvingar. (säljs separat)

Bugaboo Turtle Air by Nuna hittar du här

BUGABOO TURTLE AIR BY NUNA BABYSKYDD GREY MELANGE
BUGABOO TURTLE AIR BY NUNA BABYSKYDD GREY MELANGE
BUGABOO TURTLE AIR BY NUNA BABYSKYDD GREY MELANGE BAKIFRÅN

Provat "Baby Present Generatorn"?💫

Hur gammal är din knodd? 😍👶

log

0-5 månader

På familjeklivet hittar du de bästa tipsen för ditt nya tillskott till familjen - barnvagnar, bebiskläder och allt annat smått och gott.