Familjeklivet

Recension: Bugaboo Turtle by Nuna - Det smarta babyskyddet med hög säkerhet som underlättar din vardag

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland.se.

Först och främst ska vi reda ut vad skillnaden mellan ett babyskydd och en bilbarnstol är. Ett babyskydd är den typ av bilstol som används till nyfödda. När barnets huvud sticker upp över ryggstödets kant eller när stolens viktgräns har passerats är det dags att byta till en bilbarnstol. En bilbarnstol kan börja användas när barnet kan sitta stadigt utan stöd.

Nu till det roliga! Bugaboo har precis släppt sitt nya babyskydd Turtle by Nuna, som gör livet lite enklare. Med det här babyskyddet slipper du väcka din bebis vid förflyttningen i och ur bilstolen. En av de största fördelarna med Turtle by Nuna är nämligen att den enkelt kan flyttas från bilen och sättas fast på din Bugaboo barnvagn, eller tvärt om, helt utan att väcka din bebis.

Bugaboo Turtle by Nuna bilstol

Babyskyddet heter Turtle by Nuna för att den är designad i samarbete med varumärket Nuna som är känt för sina bilstolar och babyskydd. Nuna har som mål att skapa produkter med smart, enkel och intuitiv design, något vi definitivt tycker att de lyckats med i Turtle By Nuna.

Egenskaper

- Lätt skal med ergonomiskt handtag.
- Patenterade Tailor tech™ memory foam-dynor som ger ett överlägset skydd vid en sidokrock.
- Justerbart nackstöd i sju lägen för bästa passform.
- Märkets karaktäristiska sufflett med tittfönster i nättyg.
- Förlängbar solsufflett med solskydd UPF 50+.
- 5-punktssele.
- Spädbarnsinlägg i merinoull som reglerar kroppstemperaturen.
- Löstagbara och tvättbara Oeko-Tex®-tyg.
- Kompatibel med adaptrar till din favoritvagn.
- Kan enkelt installeras med bilens trepunktsbälte.
- Kan även installeras med Turtle by Nuna ISOfix-bas
- Flygplanscertifierad.

Är Bugaboo Turtle by Nuna kompatibel med min barnvagn från Bugaboo?

Babyskyddet passar Bugaboo Fox, Bugaboo Bee, Bugaboo Donkey och Bugaboo Cameleon och fäster enkelt på chassit med hjälp av Bugaboo-adaptern som ingår när man köper babyskyddet.

Bugaboo Turtle by Nuna monterad i barnvagn

Ett babyskydd med stort fokus på säkerhet

Turtle by Nuna har en 5-punktssele och tech-skum som skyddar mot sidokollisioner. Till babyskyddet kan du även köpa en ISOfix-bas, vilket vi starkt rekommenderar.

ISOfix är den internationella standarden för att montera babyskydd och bilbarnstolar på ett säkert sätt utan att behöva använda bilbältet. Det har nämligen visat sig vara ett stort problem med bilbarnstolar att det monteras fel och därmed inte ger fullt skydd. Med en ISOfix-bas slipper du oroa dig för detta och det blir dessutom betydligt lättare för dig att montera och ta bort bilbarnstolen.

ISOfix-basen har tre fästpunkter. Två ISOfix-kontakter som passar i fästpunkterna som finns i baksätesstolarna på bilen, och ytterligare en ISOfix-punkt som antigen består av ett stödben eller en förankringsrem (ISOfix-basen till Bugaboo Turtle by Nuna har ett stödben). Du kanske inte har tänkt på det tidigare men de allra flest bilar som tillverkats efter 2005 har ISOfix-fästen i baksätet och finns det inte kan du be din bilverkstad om hjälp. Ibland finns även ISOfix-fästen i framsätet om möjligheten att avaktivera airbagen finns.

FLER FÖRDELAR MED ISOFIX-BASEN ÄR:

  • En fast anslutning mellan bilbarnstolen och sätet. Faktum är att krocktester visar att säkerheten ökar markant med ISOfix.
  • Indikationer på om du har satt fast stolen ordentligt. ISOfix-basen till Turtle by Nuna ger dig trippel installationsbekräfelse, vilket innebär att du kommer att se tre gröna markeringar när du satt stolen i rätt position.

Här hittar du ISOfix-basen till Turtle by Nuna.

Bugaboo Turtle by Nuna isofix-bas
De röda markeringarna är insallationsbekräftelserna. De blir gröna när babyskyddet är korrekt monterat.

i-Size

Med ISOfix-basen lever babyskyddet från Turtle by Nuna upp till kraven för i-Size. Vad är då i-Size? Jo, det är ett Europeiskt direktiv som tagits fram för säker transport av barn i bil. i-Size gäller nya babyskydd och bilbarnstolar för bebisar och barn upp till 4 års ålder.

DIREKTIVET I-SIZE I KORTHET:

  • Obligatorisk användning av ISO-fix
  • Babyskydd med bättre skydd för huvud och nacke
  • Barn upp till 15 månader ska åka bakåtvända
  • Bilbarnstolen är anpassad efter barnets längd istället för vikt
  • Bättre skydd vid sidokrock
  • Babyskydd och bilbarnstolar med i-Size uppfyller gällande rådande lagar och regleringar

Turtle by Nuna kan sammanfattas som ett babyskydd med snygg design, enkel och intuitiv funktion och hög säkerhet. Helt klart ett grymt babyskydd. Om du dessutom har en Bugaboovagn sedan tidigare blir babyskyddet ännu mer praktiskt eftersom du då smidigt kan koppla på babyskyddet på barnvagnschassit när bilturen är över.

Teknisk information:

Pris: 2 899 kr (exklusive ISOFIX-bas)
Lämplig för: Nyfödda upp till 15 månader
Vikt: 0 - 13 kg
Höjd: 40 - 82 cm
Dimensioner: L 66 x B 43.8 x H 58.9 cm
Användning: Bakåtvänd
Installation: Använd 3-punktsbälte eller ISOFIX-bas (säljs separat)

Bugaboo Turtle by Nuna hittar du här

Bugaboo Turtle by Nuna bilstol
Bugaboo Turtle by Nuna bilstol med väderskydd monterat
Bugaboo Turtle by Nuna bilstol sedd bakifrån

På familjeklivet hittar du de bästa tipsen för ditt nya tillskott till familjen - barnvagnar, bebiskläder och allt annat smått och gott.