Cartoon drawing of different child toys and accessories on a teal background.

Gender Reveal Party - En härlig och spännande fest där barnets kön avslöjas

Gender reveal party är likt babyshower ett amerikanskt fenomen som nu tar Sverige med storm. Festen går ut på att avslöja könet på den ofödda bebisen och är ännu ett perfekt tillfälle att fira tillsammans med de blivande föräldrarna.

Finns det något som gör en lika spänd och förväntansfull som när man ska få reda på om det är en liten pojke eller flicka som finns där inne i magen? Varför inte göra som amerikanerna och ställa till med en fest för vänner och familj där barnets kön avslöjas? Det var precis vad vi gjorde för mina vänner i helgen.

När mina nära kompisar som väntar barn i början av nästa år frågade om jag ville hjälpa till att ordna ett gender reveal party (könsavslöjarfest?) för dem sade jag genast ja! De blivande föräldrarna ville att könet skulle bli en överraskning även för dem under festen så därför fick jag i uppgift att prata med deras barnmorska som berättade att de skulle få en liten pojke! Nu var det alltså bara jag som visste barnets kön, och med den informationen började jag fundera på roliga sätt som man kunde avslöja för de andra under festen. Jag hittade en svart ballong som man kunde fylla med rosa konfetti om det var en flicka och blå konfetti om det var en pojke. Jag köpte även ett gäng konfettibomber där kanonens utsida inte avslöjade vilken färg innehållet hade. Jag kunde inte heller låta bli att baka små biskvier med blått innehåll (jag struntade i kakao i smörfyllningen och hade i blå karamellfärg istället).

Kvällen blev en succé! Föräldrarna fick hålla den svarta ballongen över huvudet, samtidigt som vänner och familj höll i konfettikanonerna. Sedan räknade vi ner från tre och PANG, IT IS A BOY! Wow, vilken glädje!

Ett tips är att filma avslöjandet i slow motion, det blev en fantastisk film när konfetti flyger överallt och man ser föräldrarnas, familjens och vännernas härliga reaktion.

Jag köpte ballongen och konfettibomberna på Partytajm. Ballongen kommer med både rosa och blå konfetti så att du sedan själv kan fylla med rätt färg. Jag blåste upp ballongen som vanligt men det går även att använda helium. Om man vill använda helium blev jag varnad att inte använda Hi-float (används för att ballongen ska hålla under längre tid), för då fastnar konfettin på kanterna av ballongen och det blir inte samma härliga konfettiregn när ballongen spräcks. Att blåsa upp den med luft kan därför rekommenderas!

Ballongen med konfetti kostar inte alls mycket och den kan köpas här.

gender reveal party

De konfettibomber jag hittade var perfekta i och med att de inte avslöjade på utsidan om det var blå eller rosa konfetti inuti.

Konfettikanonerna är inte alls dyra styck och kan köpas här för den blå och här för den rosa.

konfetti för gender reveal

Provat "Baby Present Generatorn"?💫

Hur gammal är din knodd? 😍👶

log

0-5 månader

På familjeklivet hittar du de bästa tipsen för ditt nya tillskott till familjen - barnvagnar, bebiskläder och allt annat smått och gott.