Cartoon drawing of different child toys and accessories on a teal background.

Vad Köper Man För Födelsedagspresent Till En Ettåring? Tips 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom och Stor & Liten.

När jag gick på min bästa väns dotters ettårskalas så visste jag verkligen inte vad jag skulle köpa för rolig present. Det är inte alls en enkel uppgift som man tror, så efter lite (läs “mycket”) research, så tog jag fram lite idéer om vad jag hittade för bra presenter till en ettåring.

Nedan så får du lite tips om vad man ska köpa för presenter till barn och speciellt till dom yngre. Första tipset är att om du ska köpa kläder, räkna med att det inte är så långvarigt då barnet fort växer ur det. Istället för att ta några dyra kläder, så ta lite fler mindre kostsamma produkter som gör det enkelt för föräldrarna att ersätta - men bäst av allt, ta några gosiga fluffiga gosedjur istället!

Här får du lite tips för att sätta igång tankarna.

Någonting fluffigt

Små barn kan lätt göra sig illa på hårda saker eller sätta småprylar i halsen. Att satsa på någonting mjukt och fluffigt är alltid en säker taktik.

Badcape

En badcape är en perfekt present till en liten ettåring. Den är enklare att klä på än en badrock, och kan även användas under längre tid när barnet växer. Sen skadar det ju inte att det finns otroligt söta badcapes, som den här med öron.

Sebra Milo Badponcho, Blossom Pink
Sebra Milo Badponcho, Blossom Pink

Bästa gosedjuren till en ettåring?

Att köpa ett gosedjur kanske kan ses som att ta den enkla vägen ut, men det kan faktiskt vara värt det. Tänk om just du är den som prickar in gosedjuret som barnet vårdar som sin bästa kompis och bär runt på varje dag de närmaste åren? Det finns många därute och en favorit som alltid går hem är en teddybjörn eller en disney tiger!

Teddykompaniet Nalle Eddie 34 cm
Teddykompaniet Nalle Eddie 34 cm
Disney Tiger Gosedjur (25 cm)
Disney Tiger Gosedjur (25 cm)

Någonting praktiskt

Vill man vara föräldrarna mer behjälpliga kan man köpa någonting praktiskt till barnet som hjälper dem i vardagen. Det är bra för både föräldrarna och underlättar deras vardag. När man har en ettåring så har man så mycket andra saker för sig och kan inte ha den tiden man behöver för att hitta praktiska lösningar till sina vardagliga behov.

Nattlampa

ZAZU Bo Nattlampa
ZAZU Bo Nattlampa

En rolig nattlampa kan göra underverk i ett barns sovrum. Försök hitta någon på ett roligt tema, som den här Zazu Bo som lyser om magen och kan hänga runt lite vad som helst i rummet, eller den här valen som ger en väldigt fin belysning.

Lära-gå-vagn

Största fokuset när man är ett år kanske är att barnet ska lära sig gå. Om föräldrarna inte köpt en lära-gå-vagn än så är ettårsdagen ett perfekt tillfälle. En klassisk barnvagn från brio funkar väldigt bra och den har varit stabil länge!

BRIO 31350 Lära-gå-vagn
BRIO 31350 Lära-gå-vagn

Om gåvagnen redan finns i barnkammaren kan man köpa den roliga baby einstein musikmixen. Den kan barnet sparka runt på, och finns den i massor olika roliga ljud.

https://www.storochliten.se/baby-einstein-musical-mix-n-roll-4-in-1-aktivitetsvagn

Provat "Baby Present Generatorn"?💫

Hur gammal är din knodd? 😍👶

log

0-5 månader

På familjeklivet hittar du de bästa tipsen för ditt nya tillskott till familjen - barnvagnar, bebiskläder och allt annat smått och gott.