Cartoon drawing of different child toys and accessories on a teal background.

Roliga Lekar Och Aktiviteter till En Babyshower 2022

Att annordna en baby shower för den blivande mamman är ett perfekt sätt att fira att bebisen snart är här. Har det fallit på din lott att vara lekansvarig? Kul! Här kommer fem tips på roliga lekar och aktiviteter som förgyller festen.

1. Baby betting

Du behöver: En penna och en kalender (det går även bra att måla en egen kalender med ett antal veckor före och efter beräknat datum).

Baby betting går ut på att gissa rätt på vilket datum barnet föds, vilket kön det blir, dess längd och vikt. Alla gäster gissar genom att fylla i svaren i kalendern på det datumet de tror att barnet kommer att födas. Facit kommer när bebisen är född. Högst poäng vinner bebisen! Nej, såklart inte, det är äran som gäller här.

2. Spotta nappen

Du behöver: Nappar och tejp.

Den här leken går ut på att spotta en napp så långt man bara kan. Markera ut en startpunkt med hjälp av tejpen, därefter får varje person ställa sig vid markeringen med en napp i munnen och försöka spotta den så långt det bara går. Längst napp-spott vinner!

3. Tidskapseln

Du behöver: Papper, pennor och en burk med lock.

Varje gäst skriver en liten hälsning till bebisen på en lapp. Hälsningarna läggs sedan i burken som öppnas när barnet blivit äldre.

4. Byta blöja med ögonbindel

Du behöver: En docka, blöja och tyg till ögonbindel.

Sätt den blivande mamman på prov genom att låta henne byta blöja på en docka på tid. Låt alla gäster vara med och prova se vem som är snabbast. (Jag kan garantera er att de som redan var mammor på vår baby shower var riktigt grymma).

5. Gissa bebismaten

Du behöver: Ett gäng barnmatsburkar i olika smaker.

Ta bort etiketterna på barnmatsburkarna så att man inte kan se vilken smak som tillhör vilken burk. Varje person får sedan smaka på innehållet och gissa vilken smak det hör ihop med. Den som har flest rätt vinner!

Om du även vill ha tips på vad du ska ge i present, kika på vår lista på presenter till babyshowern.

Provat "Baby Present Generatorn"?💫

Hur gammal är din knodd? 😍👶

log

0-5 månader

På familjeklivet hittar du de bästa tipsen för ditt nya tillskott till familjen - barnvagnar, bebiskläder och allt annat smått och gott.