Cartoon drawing of different child toys and accessories on a teal background.

Köpa sandlåda - Vi hjälper dig hitta den bästa sandlådan 2020

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom.

Bygg ett sandslott, en bilbana eller varför inte baka en god sandkaka? Med en egen sandlåda på tomten är det bara fantasin som sätter gränser för ditt barns kreativitet. Med en egen sandlåda behöver ni inte springa iväg till lekparken utan kan få lite kvalitetstid på hemmaplan.

Vad ska man tänka på när man köper en sandlåda?

Placering

Om möjligt bör du placera sandlådan på ett skuggit ställe, på så sätt slipper du oroa dig för att ditt barn sitter för länge i solen. Du bör dock undvika att ställa sandlådan under träd eller nära buskar eftersom det medför att löv, bär och frukt kan falla ner i sandlådan.

Tänk på att även placera sandlådan så att du lätt kan ha uppsikt över barnen från till exempel altanen eller köksfönstret.

Håll sanden ren

Se till att köpa certifierad sand och undvik att sanden har direktkontakt med jord. Om sandlådan inte har en botten rekommenderar vi att du antingen lägger stenplattor som den kan stå på eller täcker botten med en fiberduk.

För att undvika att djur letar sin fram till sandlådan är det bäst att kunna täcka över sanden med något när sandlådan inte används.

Unvik att äta vid sandlådan då mat lockar till sig insekter och andra djur.

Vilken sandlåda rekommenderar vi?

Vi har spanat in utbudet av sandlådor 2022. Klassiska sandlådor, sandlådor med tak, upphöjda sandbord, sandlådor med ryggstöd - utbudet är enormt. Här är en lista på våra favoriter i lite olika prisklasser. (Observera att sand inte brukar ingå)

1. Sandlåda med praktiskt tak från Oliver & Kids, köp här

Den här praktiskta sandlådan från Oliver & Kids kommer med ett tak som kan justeras i vinkel för att skydda från solen och som dessutom kan fällas ner för att fungera som ett sandlådeskydd när sandlådan inte används. Sandlådan levereras med markduk för att hindra ogräs från att växa i sandlådan. Perfekt storlek, praktiskt och dessutom snygg!

Mått: 117 x 117 x 117 cm
Kapacitet: 470 kg sand
Pris: 1499 kr.
Sandlåda från Oliver & Kids med tak
Sandlåda från Oliver & Kids med tak

2. Klassisk fyrkantig sandlåda från Oliver & Kids, köp här

Om du är ute efter en klassisk sandlåda i bra kvalitet för ett bra pris, då rekommenderar vi den här fyrkantiga modellen från Oliver & Kids.

Mått: 100 x 100 x 20 cm
Kapacitet: Ca 250 kg
Pris: Just nu är det rabatt på den här modellen (21e jun), sandlådan kostar 349 kr istället för 699 kr.
Klassisk sandlåda från Olver & Kids

3. Oliver & Kids sandlåda i båtform, köp här

Oliver & Kids har även en bådformad modell som föll oss i smaken tack vare den smarta förvarignslådan med lock bak på sandlådan. Perfekt att lägga leksakerna i när de inte används.

Mått: 160 x 116 x 21,5 cm
Kapacitet: Okänd
Pris: Just nu är det rabatt på den här modellen (21e jun), sandlådan kostar 779 kr istället för 1299 kr.
Sandlåda från Oliver & Kids
Sandlåda från Oliver & Kids

4. Little Tikes Sand- och Vattenbord, köp här

Little Tikes Sand- och Vattenbord är perfekt för varma sommardagar. Flera rolika leksaker medföljer så som en segelbåt, ubåt, spade och sil. Det här bordet kommer älskas av det kreativa barnet som tycker om att leka ute. Ett extra plus med det här bordet är att det kommer med ett parasoll.

Setet innehåller:
- Segelbåt
- Ubåt
- Spade
- Bro
- Torn
- Sil
- Vattenhjul

Mått: 45 x 118 x 80 cm
Kapacitet: 22 kg sand och 7,5 liter vatten
Pris: 1499 kr
Little Tikes Sand- och Vattenbord

Provat "Baby Present Generatorn"?💫

Hur gammal är din knodd? 😍👶

log

0-5 månader

På familjeklivet hittar du de bästa tipsen för ditt nya tillskott till familjen - barnvagnar, bebiskläder och allt annat smått och gott.