Cartoon drawing of different child toys and accessories on a teal background.

Vi Hjälper Dig Att Hitta En Spjälsäng! Topp-Recensioner 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bonti och Jollyroom.

Vill du att ditt barn ska ha goda sömnvanor? Välj en spjälsäng till din lilla krabat!

En spjälsäng är där ditt barn tillbringar tusentals timmar mellan sömn och tupplur så det är viktigt att veta vilken spjälsäng som passar bra, eller hur?

I det här inlägget så diskuterar vi dom bästa och flest recenserade babysängarna 2022.

Låt oss börja!


Vilken spjälsäng är bäst? Här har vi tagit fram top 5 baby cribs

Det är den säkraste platsen för en baby att sova, uppmuntrar självständig sömn, håller barnet säkert och kan ofta göras om till en barnsäng och en fullstor säng.

Det hjälper också att lägga barnet i spjälsängen när han eller hon är trött men inte sover. Detta lär ditt barn att sova på egen hand. Dessutom, om ditt barn vaknar mitt i natten, kan den här tekniken hjälpa dem att lära sig att somna om på egen hand.

Och gissa vad? du kan lätt sträcka ut dig på din egen säng medan ditt barn sover i en spjälsäng, oavsett om det är i ditt sovrum eller i sin egen barnkammare.

1. Troll Lux Crib

Troll Lux Crib

En spjälsäng, som är lämplig för den nyfödda fram till ungefär 5 till 10 månader, ger en säker sovmiljö för ett barn i föräldrarnas rum eller någon annanstans. Den är gjord av massiv björk som har tagits fram på ett ansvarsfullt sätt i en originell design.

Oroa dig inte, det här valet är inte omodernt. Den är av hög kvalitet och skulle se fantastisk ut i alla rum. Den är liten nog att hålla nära sängen i sovrummet.

Det kommer dock med en riktigt tunn liten "madrass" eller mer av en dyna, så du måste köpa en snygg madrass separat.

Fördelar:
Kompakt design
Miljövänlig & svensktillverkad färg

Nackdelar:
Finns endast i 2 färger
Madrass ingår inte

2. Den äggformade Stokke Sleepi Mini

Stokke Sleepi Mini

Stokke Sleepi är känt för att ha skapat underbara babymöbler som håller hela livet. Inget undantag är Stokke sleepi mini spjälsäng. Denna spjälsäng har mjuka kurvor och kommer i en mängd olika förhöjda finish.

Den traditionella stilen gör detta till den perfekta möbeln för ditt barn att växa in i. För priset trodde jag att det kan vara billigt men det ser ut och känns robust och vackert.

Fördelar:
Hållbart
Enkelt att förvandla till större modell

Nackdelar:
Kostsam (men värt det!)

3. JLY Säng och Sovpaket Bedside Crib

JLY Säng och Sovpaket Bedside Crib, Vit

JLY Crib kan börja som ett helt sovpaket, vilket är lämpligt för nyfödda och mycket små bebisar. Den innehåller låsbara hjul som gör det enkelt att flytta från utrymme till utrymme. Så om du lagar mat och ingen är hemma, håll den spjälsängen och barnet nära dig.

Vad mer? JLY Crib innehåller en spjälsäng madrass samt element för att förvandla den till olika konfigurationer. Konverterande funktioner och ansvarsfullt erhållna material noteras i behagligheten hos denna madrass. JLY är utan tvekan en investering.

Fördelar:
Rörlig
Justerbar
Riktigt bra pris

Nackdelar:
Inga

4. Stokke Sleepi Crib

Stokke Sleepi Crib

Med denna skandinavisk inspirerade, unika ovala spjälsäng kan du skapa ett ombonat bo för ditt barn.
Spjälsängen har låsbara svängbara hjul som gör att den kan flyttas från rum till rum och madrassbotten anpassar sig till några olika höjdnivåer. Ta bort ena sidan av sängen när ditt barn har nått det rastlösa småbarnsstadiet för enkel åtkomst och oberoende rörlighet i och ur sängen.

Den har en prislapp som inte passar allihopa, men ska man tänka långsiktigt så är det helt okej prislapp. Med en Stokke Sleepi V3 har du möjlighet att justera den så att ditt barn kan ha samma säng upp til 5 år!

Tänk på att den matchande ovala Stokke-madrassen är viktig på grund av sin distinkta ovala form.

Fördelar:
Går att ha väldigt länge
Avtagbara paneler
Låsbara hjul
Inga vassa hörn

Nackdelar:
Väldigt kostsam

5. Babydan Bedside Crib

BabyDan Bedside Crib Sofie by My Side, Vit

Babydan-spjälsängen har en bra prislapp och följer många krav som ställs för en bra säker spjälsäng. Den kan göras om från en spjälsäng till en barnsäng och en dagbädd.

Med den här sängen så kan botten justeras och enkelt fästas vid din egna säng med förankringsband, vilket gör det stabilt vid eran sida av sängen.

Väldigt positiva kommentarer betonar den kompakta designen och exceptionellt värde för pengarna.

Fördelar:
Kompakt design
Justerbara höjdalternativ
Riktigt bra pris

Nackdelar:
Ingen madrass ingår

Hur man väljer den bästa spjälsängen

Storlek

Kontrollera måtten på din spjälsäng och det angivna området i ditt barns rum för spjälsängen innan köp. Standardsängar i Sverige är normalt 60 gånger 120 centimeter, medan storlekarna kan skilja i olika länder, bland annat 55 gång 115 centimeter. Ta reda på detta noga innan.

Madrasshöjd

Kontrollera höjden på spjälsängens sidor i förhållande till toppen av madrassen innan du placerar ditt barn i den för att undvika att ditt barn klättrar ut och kanske skadar sig. Upphöjda sidorna på spjälsängen bör vara minst 60 centimeter tum ovanför madrassens ovansida.

Säkerhet för spärravstånd

Avståndet mellan spjälorna bör egentligen inte vara mer än 6 centimeter. Dubbelkolla detta utrymme säkerställer att ditt barns kropp inte kan glida igenom. Håll faktiskt utkik efter lameller som saknas eller är skadade.

Basic är bäst

De säkraste spjälsängarna har enkla linjer och inga detaljer eller fix. Tänk på att ha det säkert och att barnens kläder inte ska fastna på detaljer. Genom att följa detta råd får du en säkrare spjälsäng och sparar pengar. Förslagsvis en design som Troll Lux Crib eller JLY sängen.

Slutsats!

På grund av sin kombination av kostnads- och säkerhetscertifieringarna så tycker vi att Troll Lux Crib är den bästa spjälsängen för en baby i åldern 1 till 5 månader.

För att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet för din välkomstmedlem tog vi hänsyn till allt från prissättning och säkerhetsföreskrifter till miljömässig hållbarhet. Vilken spjälsäng ni än väljer för er nyfödda, kom ihåg att den är den lämpliga för er så länge den är säker och anpassad för familjens livsstil och specifika krav.

Provat "Baby Present Generatorn"?💫

Hur gammal är din knodd? 😍👶

log

0-5 månader

På familjeklivet hittar du de bästa tipsen för ditt nya tillskott till familjen - barnvagnar, bebiskläder och allt annat smått och gott.