Familjeklivet

Billig springcykel - 3 budgetalternativ 2019

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland.se och Lekmer.se.

Springcyklar är en ganska ny typ av cykel för små barn som blivit otroligt populär. En springcykel (även kallad balanscykel) har inga pedaler, utan barnet sparkar sig istället fram med fötterna på marken. Fördelen är att barnet själv kan kontrollera farten med fötterna genom att sparka och bromsa. Styrningen skiljer sig från en vanlig cykel på så sätt att den är begränsad så att inte styret kan vridas okontollerat.

Att lära sig cykla på en vanlig cykel är något som barn vanligtvis börjar med när de är 5-6 år, men med en springcykel kan barnet börja redan vid två år. Det är en perfekt leksak som hjälper barnet att träna koordination och balans.

Känner du igen springcykeln nedan? Det är en av de mest populära springcyklarna som kommer från tillverkaren STOY. Den är väldigt fin, men också ganska dyr.

Springcykel - Stoy

Vi tycker inte att en liten cykel till en tvååring ska behöva kosta skjortan, så därför har vi damsmugigt utbudet av springcyklar 2019 med målet att hitta billigare alternativ. Här nedan är våra tre favoritcyklar, alla under 500 kr!

1. STIGA - Runracer 12” 399 - 449 kr

Stiga Runracer finns i svart, blå och rosa för 449 kr, eller i en cool limegrön nyans för endast 399 kr. Samtliga färger på Stiga Runracer finns att köpa här.

STIGA - Runracer C12 Springcykel (Svart)
STIGA - Runracer C12 Springcykel (Lime)

2. Nordic Hoj - Springcykel 10” Babblarna, just nu 399 kr

En svenskdesignad springcykel där klistermärken med figurerna från Babblarna ingår så att ditt barn kan dekorera cykeln efter egen smak. Finns att köpa här.

Nordic Hoj - Springcykel 10tum Babblarna

3. EVO - Blå springcykel 10”, just nu 349 kr

Den här fräsiga blågröna springcykeln kommer från märket EVO. Det är en mycket bra springcykel med höj och sänkbar sadel som enkelt kan anpassas till det växande barnet.

EVO - Blå springcykel 10


På familjeklivet hittar du de bästa tipsen för ditt nya tillskott till familjen - barnvagnar, bebiskläder och allt annat smått och gott.