Cartoon drawing of different child toys and accessories on a teal background.

Stokke Steps och Stokke Tripp Trapp - Recension Och Tips För Bästa Barnmatstolen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bonti.

Stokkes Tripp Trapp är en riktig klassiker när det kommer till barnstolar. Stolen är väldigt anpassningsbar och man kan använda den från barnets födsel till vuxen ålder (även om det kanske inte är så kul att sitta på en Tripp Trapp som vuxen).

Stokke Steps är efterföljaren till Tripp Trapp där stor vikt har lagts vid design samtidigt som den har många bra funktioner. Även Steps kan användas från det att barnet föds och det som är extra bra med Steps är att insatsen till bebisen även kan tas loss och fungera som en babysitter för sig, vilket är mycket smidigt. Steps är inte dimensionerad för en vuxen men har en maxkapacitet på 85 kg, vilket gör att barnet kan sitta i stolen fram tills dess att det är stort nog för att sitta på en vanlig stol.

I grundutförandet är Steps tänkt att användas av barn från 3 år och uppåt men med hjälp av en insats, eller ett så kallat Baby Set, kan stolen även användas av en sittande bebis. Som jag beskrev tidigare så finns det också en babysitter som kan fästas på stolen, vilket gör att stolen kan användas även till nyfödda.

När delarna sätts ihop ska man lyssna efter ett klick och se till att färgindikatorer är grön, då är den korrekt ihopsatt. Steps Baby Set kan justeras i flera steg och därmed anpassas i takt med att ditt barn växer. Fotstödet på Steps är lätt att justera och samma gäller med matbrickan, man behöver alltså inte använda några verktyg.

Vilken av dessa ska man välja?

Både Stokke Tripp Trapp och Stokke Steps är två mycket bra matstolar. För den nyfödde är Steps något bättre då den har en sittdel som är mjukare, större och som även fungerar som en babysitter.

När bebisen kan sitta är både Tripp Trapp och Steps otroligt bra. Båda har byglar som är enkla att sätta fast och som är bekväma för bebisen. Steps har en hel insats med sittdel, ryggplatta och bygel i ett som man sätter på, vilket gör att själva stolen inte slits lika mycket. Steps sittplats är något större än Tripp Trapps men tar därmed också större plats. Steps har även utstickande ben så om det är tajt med utrymme vid matplatsen skulle jag valt Tripp Trapp.

Stokke Tripp Trapp - Delar och tillbehör

Stokke Tripp Trapp, grundutförande. Finns i massor av färger.

STOKKE TRIPP TRAPP STOL NATURAL

Stokke Tripp Trapp nyfödd - Insats till nyfödd

Sett för nyfödd

Stokke Tripp Trapp Baby Set - Insats till sittande bebis

STOKKE TRIPP TRAPP BABY SET SERENE PINK

Stokke Tripp Trapp bricka

Tripp Trapp Bricka

Stokke Tripp Trapp Dyna

Stokke Tripp Trapp Dyna

Det finns även färdiga kombinationer att köpa, som oftast blir billigare än att köpa delarna var och en för sig. Som det här settet, Stokke Tripp Trapp Paketpris Newborn.

STOKKE TRIPP TRAPP PAKETPRIS NEWBORN

Provat "Baby Present Generatorn"?💫

Hur gammal är din knodd? 😍👶

log

0-5 månader

På familjeklivet hittar du de bästa tipsen för ditt nya tillskott till familjen - barnvagnar, bebiskläder och allt annat smått och gott.