Cartoon drawing of different child toys and accessories on a teal background.

Badkläder med UV-skydd för bebisar - fem favoriter från 2019

Nu är det inte långt kvar till sommarens soliga dagar. Vi har tidigare tipsat om solglasögon till små barn, men nu när värmen snart är här och bad lockar har vi även kikat på utbudet av UV-badkläder för bebisar 2019.

Vad innebär UV-badkläder och hur bra fungerar de egentligen?

Klädesplagg är överlag ett bra sätt att skydda sig från solens strålar men hur bra det skyddar har med plaggets textilegenskaper att göra. Här är tre grundregler som avgör hur bra UV-skydd ett plagg ger:

Storleken på plagget - ett löst sittande klädesplagg skyddar bättre än ett tajt. Klädesplaggets färg - ju mörkare desto bättre bättre skydd.
Tygets täthet - ju tätare tyget är desto bättre skydd.

SPF är ett mått på hur stor andel av den farliga UV-stråliningen som släpps igenom till huden. Ju lägre SPF desto mer skadlig UV-strålning släpps igenom. UV-badkläder är helt enkelt badkläder med tyg av hög täthet som släpper igenom mindre UV-strålning än vanliga badkläder. Med en UV-dräkt som täcker en stor del av barnets hud blir det mindre att smörja och man slipper oroa sig för att UV-strålningen går igenom badkläderna. Läs mer om kläder som UV-skydd på Strålsäkerhetsmyndighetens hemsida

Våra favoriter bland UV-badkläder till små barn har vi hittat på Babyshop.se som har ett stort utbud från många kända märken så som Geggamoja, Reima, Bobo Choses, Kuling, Mini Rodini med flera.

Den första vi fastnade för var den här krokodildräkten från Mini Rodini. Den må vara i det dyraste laget men den är helt underbar. Ditt barn kommer helt klart vara coolast på stranden i den här. Ett extra plus är att materialet delvis består av återvunnen plast från övergivna fiskenät.

Crocco UV-suit brown från Mini Rodini
Crocco UV-suit brown från Mini Rodini

Geggamoja har funktionella och hållbara plagg för barn i alla åldrar. Här är en av deras fina UV-dräkter, UV-suiten Flamingo.

UV-suit flamingo från Geggamoja
UV-suit flamingo från Geggamoja

Bobo Choses röda UV-dräkt med små hundar på är en annan klar favorit.

Dogs baddräkt red clay från Bobo Choses
Dogs baddräkt red clay från Bobo Choses

Badtröja och badbyxor med härligt glassmönster från Kuling.

Tintoretto Ice Cream UV-set Ljusgul från Kuling
Tintoretto Ice Cream UV-set Ljusgul från Kuling

Sist men inte minst har vi den här fina UV-dräkten från Reima med fiskar på.

Maracuya UV Baddräkt Mörkblå från Reima
Maracuya UV Baddräkt Mörkblå från Reima

Provat "Baby Present Generatorn"?💫

Hur gammal är din knodd? 😍👶

log

0-5 månader

På familjeklivet hittar du de bästa tipsen för ditt nya tillskott till familjen - barnvagnar, bebiskläder och allt annat smått och gott.